Velvære, hvad er det for dig?

Velvære, hvad er det for dig?

Hvad skal der til, for at et menneske føler velvære?

Ja, det er jo ret individuelt; mange mennesker føler velvære ved hjemlig hygge, det kan f.eks. være, når familien sidder og spiser og hygger. Det kan også vel være, når man sidder og læser  i en bog eller ser fjernsyn. – Men lige, når man har været i bad, eller har været hos massør og fået en virkelig god omgang massage, det er da fedt!. – Hvad med et besøg hos frisøren, og man har fået en ny frisure eller hårfarve. Får man så at vide, når man møder andre, og især hvis man også selv føler det, at man ser ekstra godt ud med den nye frisure/hårfarve, ja, så føler man, som regel da, også velvære.

Snowboarder

 

Sport.

Når man har dyrket sport, både på højt professionelt plan eller “blot” på amatør niveau; har gennemført et løb eller anden form for sport, og man føler,  at man virkelig har ydet noget, og SÅ kommer i bad og skal slappe af bagefter, igen her også gerne med en god omgang massage, tja, SÅ føler de fleste vel velvære!

Omsorg.

Men velvære kan også være, når nogen har draget omsorg for en. – Er man stærkt handicappet og har brug for hjælp til mange, hvis ikke alle ting, så er der ingen tvivl om, at den enkelte føler velvære, både når man HAR fået den pleje, man ønsker, men især også, hvis der så bagefter er tid til hygge og varme og socialt samvær; DET er velvære for den enkelte. Især, når vedkommende mærker, at den, der yder omsorgen/hjælpen, gør det med glæde og et varmt hjerte, så man ikke, også der, skal føle sig til besvær!

Sygdom.

Er man alvorligt syg, og f.eks. har mistet sit hår ved kemo behandling, betyder det rigtig meget, at der lige nu er stærke kræfter i gang med at sørge for, at ALLE, der netop har mistet håret ved kemobehandling, skal have udleveret en gratis, smart hue, se  evt. www.lunahvid.dk , tja, så føler de mennesker også velvære! Det er rigeligt at være syg og have alle de fysiske og psykiske problemer, men så betyder det rigtigt meget for det mentale velvære for de fleste, at se smart ud!

SÅ det er meget individuelt, hvad der skal til, for at den enkelte føler velvære, men der er ingen tvivl om, at det er en skøn følelse for den enkelte. Det forbedrer både det mentale og det fysiske helbred at sørge for en masse “åndehuller”, hvor man har den skønne følelse af velvære! Så sørg for at du selv har det, og at du også meget gerne medvirker til at andre opnår en følelse af velvære i deres hverdag og deres liv i det hele taget!

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *