Venner! Har du mange trofaste venner? Er du besøgsven?

Venner /Besøgsven

Venner , hvad indebærer ordet venner? Tja, det er jo op til hvert enkelt menneske, hvordan man opfatter ordet venner. Men livsglæde er vigtigt, og det at have venner, især rigtig gode venner, giver livsglæde.

Nogle mennesker har venner, som de bare ser til cafebesøg, vennemiddage eller udflugter en gang imellem.  Atter andre ser hinanden ofte, og har brug for at kunne betro sig til hinanden om alt mellem himmel og jord!

Mange kan ikke leve uden, at de ser deres venner hver dag eller i det mindste flere gange om ugen. Andre har nok i at mødes en gang imellem, og hver gang, så er det, som om, man lige har været sammen i går!:)

Venner man kan ringe til

Rigtig nære venner har de fleste kun nogle ganske få af; dem, som man kan ringe til midt om natten, hvis man virkelig er i nød, eller føler sig helt slået ud.  Det samme kan disse venner selvfølgelig også!

Men disse venner står også op for en og lægger skulder til, hvis først problemerne ramler ned over ørerne på en ved sygdom eller andre alvorlige problemer!

Skulle man være i den uheldige situation at stå uden venner, eller at de også har voldsomme problemer, når man selv er “ramt” , så findes der hjælp at hente mange steder!  Det kan være familie, gode naboer eller forskellige behandlere.

Der er mange forskellige muligheder, det er blot med at få øje på dem, når man står midt i problemerne!

Besøgsven, er det noget du har overvejet overhovedet?

Der er rigtig mange mennesker, der ville blive utrolig lykkelige for et  besøg af en besøgsven, enten en gang om ugen eller hver 14.dag!

Hvis du alligevel går og overvejer, hvor der  mon kunne være brug for dig, blot nogle få timer om ugen, så ville det at være besøgsven måske være en mulighed?Hvad forbinder du med at være besøgsven? Har du overhovedet tænkt over det?

Eller går du og synes, at selvom  du har temmelig travlt, så kunne du faktisk godt tænke dig at finde overskud til at være noget for et eller to andre mennesker? Så ville det måske også være en ide for dig? Det behøver jo ikke være for ældre mennesker, hvis man ikke lige synes, det er det, man kunne tænke sig. Der er mange unge drenge og piger, der kunne tænke sig en “voksenven”.

Forældrene har måske alt for travlt i deres hverdag, så de har svært ved at finde tid til at deltage i de aktiviteter, den unge deltager i; måske er der ikke råd til nogen aktiviteter overhovedet. Her er det en voksenven kommer ind i billedet! Der er mange ting, man kan foretage sig som enten besøgsven for ældre og svage eller som voksenven for et ungt menneske.Man kan hjælpe med at komme på indkøb.

Man kan hjælpe med komme ud at gå en tur. For ældre eller handicappede kan det, at man bare vil læse avisen eller en bog højt, være en stor glæde!

Voksenven giver nogle helt andre muligheder. Børn, der har brug for voksenvenner, er ofte børn af meget travle forældre. Det kan også være børn af enlige forældre, hvor det kan være svært at få tid til at deltage i sine børns aktiviteter. Der er måske heller ikke råd til så mange aktiviteter for børnene. Her kunne en voksenven jo også komme ind i billedet, da det, trods alt , ikke er alle aktiviteter, der koster penge!

Man KAN foretage sig noget, der ikke koster penge! F.eks “bare” det at komme på legepladsen, gå på biblioteket eller sidde og spille kort eller læse.

Bare det at være sammen med en anden voksen, kan have meget stor betydning for et barn, et ungt menneske.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *