Struktur

Struktur på tilværelsen?

Struktur? Mangler du struktur på din dagligdag? Er du en af de personer ( vi kan kalde dem “grønne” personer), der hver dag har helt styr på, hvad du skal lave i dag, inden dagen er omme? Har du skemalagt din dag for at få det hele til at balancere? For mange mennesker “vælter” det hele, hvis alt ikke er lagt i faste rammer hver dag. Her taler vi ikke om mennesker, der er syge på nogen måde; blot har mennesker, der skal have alt planlagt, det bedst, hvis de hele dagen, og gerne langt frem i tiden også, ved lige nøjagtigt, hvad der skal ske!

Eller hører du til dem   ( de “blå”personer), der hele tiden ihærdigt forsøger at få struktur på tilværelsen og ikke mindst kalenderen, men for hvem, det også hele tiden mislykkes, da det virker KEDELIGT!??? Samtidig er du træt af hele tiden, især af de mennesker med struktur på det hele, at få at vide, at du er “forkert”!? Men som jeg også har skrevet i anden sammenhæng: “Alle har deres sandhed, din sandhed er ikke mere rigtig eller forkert end andres, det er bare “din” virkelighed!” Mennesker, der ikke skal have det hele skemalagt, føler det lige som en “spændetrøje” at få at vide, at de skal skrive alt ned, ikke bare på en lap papir,men allerhelst i en bog eller i det mindste i en kalender. De “blå” personer PRØVER også ihærdigt at få en eller anden form for struktur; alle papirer bliver lagt pænt i bunker. Problemet er bare ofte, at de “blå” personer ikke kan finde papiret igen!?:) De ved, det er lagt i en bunke, men bare ikke hvilken!!!

Til gengæld er det endnu mere fest over de “blå” end over de “grønne”. Da de “blå” personer elsker fest og ballade og lettere bare slår sig “løs”!
De “grønne” personer slår sig ikke bare uden videre løs, men vil ellers gerne have sjov, men de er ikke så løsslupne som blå personligheder. Der skal være en smule mere struktur over det i festligt lag også. Man kan da ikke bare liiiige stable en fest eller et hyggeligt samvær op? Hvorimod de “blå” personligheder, også her, ofte føler det hæmmende, at det hele skal være planlagt i god tid og i detaljer!

Der findes mange forskellige personlighedsstests og det er meget forskelligt, hvordan de bruges, det kan være i ansættelses sammenhæng, det kan være til salgstræning, ved møder o.a. Den teori med de “grønne” og de “blå” arbejder med 4 forskellige farver, der findes også i denne sammenhæng en “rød” og en “gul” type. Vi har allesammen flere af de forskellige farver,men det er faktisk ret sjovt at studere mennesker, efter at man har lært de 4 farvetyper ( eller andre tests) at kende, for der er, som regel, en gennemgående farve, der slår igennem, selvom vi alle indeholder lidt af flere af farverne/typerne, hvis ikke dem allesammen. Mange behandlere bruger også forskellige tests til at hjælpe mennesker, der behov for det! Det kan også være et redskab for behandleren i klinikken.

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *