Snakker du for meget? – Hvorfor?

Føler du dig ikke hørt?

Det gør et eller andet ved et menneskes selvværd, hvis det gang på gang ikke føler sig hørt! Bliver du aldrig hørt, når du føler, du har noget vigtigt at fortælle? Ved du hvorfor? Snakker du bare hele tiden, og lader ikke andre komme til orde? Eller snakker du mere eller mindre aldrig, da du ikke føler, du har noget, andre gider høre på?

Hvad er det, der sker, når nogle mennesker snakker meget, eller i det hele taget mere eller mindre uafbrudt, især set fra omgivelsernes side?

Nogle elsker at snakke!

Nogle elsker bare at høre sig selv snakke, og er komplet uinteresseret i at høre på andre mennesker! De mener, at de er yderst interessante at høre på, så det er andre mennesker tvangsindlagt til at høre på. De har måske altid fået at vide, at deres mening er yderst vigtig, at de har meget at “byde ind med” og at det er OK, at de snakker så meget. – I det hele taget bruger mange ord, uanset om, der er så meget indhold i det, de snakker om!:)

Andre snakker ALTID!

Andre mennesker kan bare simpelthen ikke holde deres mund, de HAR simpelthen bare så meget at fortælle, synes de!:)ALT skal endevendes og skal op til debat, nu de HAR et publikum! Sådanne mennesker er ofte meget sociale, men de KAN virke ret overvældende på mange mennesker, der snakker knap så meget!:)

Angst for tavshed!

Atter andre mennesker er simpelthen bange for tavshed, da de som barn gang på gang har oplevet, at stilhed/tavshed er tegn på, at der snart kan “falde brænde ned” i form af  en skideballe fra en forældre eller lærer. Der kunne også meget let være en iskold tavshed i hjemmet, så det i stedet var en form for psykisk straf, som i det lange løb kunne føles meget værre, da barnet/ den unge ofte ikke anede, hvad der nu var galt!

Dette kan på længere sigt udarte sig på mange forskellige måder. Barnet/det unge menneske kan ende op med en angst for tavshed, der gør, at de snakker uafladeligt, når der er bare ANTYDNINGEN af tavshed.

Belastning!

Desværre ender sådanne mennesker  ofte med at blive en belastning for deres omgivelser, da de ikke altid har noget væsentligt at sige; de er bare angste for, at hvis der er stilhed, så kan der være ufred under opsejling af den ene eller anden art, og så er det lettere bare at snakke hele tiden!

Forknyt?

Andre mennesker ender med at blive stille og så forknytte, at de gør deres yderste for ikke at påkalde sig andre menneskers opmærksomhed. I begge tilfælde, både den person, der bange for tavshed, og dette et menneske, der er forknyt og helt tavs, er det helt klart det enkelte menneskes selvværd, der – igen – bliver påvirket af situationen i deres tidlige liv. = de bliver ofte et ” tilpasset” menneske, som på andre mennesker så kan virke kedelige!!!

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *