Sender du smil til fremmede mennesker?

Brager du bare igennem livet med smil til højre og venstre?

Er du et af den slags personer, der bare “brager” igennem, når du kommer frem på din vej? Du sender bare alle, du møder et dejligt og glad smil, kan slet ikke lade være med at smile glad til højre og venstre? – Eller er du en af den slags personer, der går gennem livet uden at se dig hverken til højre eller venstre af angst for, at nogen skal se på dig, og evt. give dig et smil, og endnu værre; sige noget til dig?

Tør du  sende et smil til et fremmed menneske?

Tænk lige en gang over, hvad der ville ske, hvis du smilede til et fremmed menneske? – Hvor mange mennesker møder vi ikke, der går gennem livet, uden at sende, bare et lille smil til andre, end dem, de kender, og evt. godt kan lide? – Hvilket indtryk gør disse personer på andre mennesker? – De indbyder i hvert fald ikke selv til en “snak”! – Men er de så “forkerte”? Næh, hvem skal dog bedømme det? – Men de virker ofte som nogle “lyseslukkere”! – Men de har måske en dårlig dag eller en dårlig periode i deres liv? Eller de er måske i det hele taget sådan som mennesker? – Meget lidt smilende? – Men læg mærke til, hvad de gør ved vi andres humør? – De indbyder bestemt ikke til en snak, snarere tværtimod; vi skynder os videre, måske efter at have forsøgt os med et forsigtigt smil, eller måske et “hej!”? – Og så står den stille personlighed, måske, tilbage og ville gerne have snakket, men havde blot ikke modet til det!
Men har vi så til gengæld en dag, hvor vi selv giver os tid/samler os mod til at smile lidt mere til et sådant menneske og evt. stille et eller andet spørgsmål, så finder man ofte ud af, at den fremmede måske bare er genert og egentlig gerne vil snakke, men slet ikke har selvværd til at tro, at der er andre, der VIL snakke med dem? – Så prøv en gang at smile til et fremmed menneske, og se, hvad der – måske – sker!

En umulig tanke?

Men det er slet ikke så simpelt, som det lyder; for det kan være utrolig svært for mange mennsker bare at få et lille bitte smil over deres læber! – De føler måske overhovedet ikke, der ER noget at smile af, i deres liv, så det ville, måske, kun være et lille anstrengt smil, man ville få at se, hvis man efterlyste det hos dem! Mennesker med rigtig mange smerter er ofte dem, man kan liste et lille smil ud af, når man har mulighed for at lindre dem, bare en lille smule for deres voldsomme smerter. – Det kan være, det er et lille forpint smil, man får at se, men “lidt har også ret”, er der et gammelt ordsprog, der siger. !:)

Smil til en fremmed!

Så prøv at være den, der viser det første initiativ til en snak; smil til en fremmed, og glæd dig over, hvad der kan ske at komme ud af en sådan samtale! – Det er ikke sikkert, det er en succes første gang, men så måske den næste? – Og børn og unge, og ikke mindst de indvandrere, vi har iblandt os?- Ja de bliver SÅ glade, når vi sender dem et smil, og de føler, de bliver SET, og måske også HØRT ? – Prøv det, der kan kun komme noget godt ud af at turde sende et smil til et fremmed menneske!

1 kommentar til “Sender du smil til fremmede mennesker?”

  1. Må lige sige at jeg er en glad person som også kan lide at tale med andre, men vores medborger er så indelukkede og kolde, at man ikke gider at smile eftersom det sender et signal af svaghed, eller det at man skal smile til 20 personer før man får et smil tilbage.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *