Nogle mener, modgang gør stærk, hvad mener du?

Hvorfor skulle modgang gøre stærk?

Der er rigtig mange mennesker, der kommer ud for utrolig megen modgang i livet. – Og der er lige så mange forskellige måder at tackle modgang på, som der er mennesker! – Vi er alle vidt forskellige som mennesker, og det er forskelligt fra menneske til menneske, hvordan vi reagerer i de situationer, vi kommer ud for i livet, det være sig medgang som modgang! Hvordan vi reagerer, når vi kommer ud for en eller form for modgang, kan være afhængigt af, hvilke ressourcer, vi har med fra barndom og ungdom, ja hele vores opvækst.

Hvilken person er du?

Men det har også ret meget at gøre med, hvilken person man er i det hele taget.  – For nogle mennesker er modgang, hver gang man møder en lille bitte udfordring; så HAR han eller hun også så megen modgang. – Hvorimod atter andre kan have så megen modgang, at det for omgivelserne synes helt utroligt, at vedkommende, eller den familie, det drejer sig om, ikke er knækket!! – Men for den person eller den familie er det ikke modgang, men blot en udfordring mere i livet! – For disse mennesker hører det blot med som en del af , det man nu en gang, åbenbart, skal opleve/lære noget af!

Hvad er modgang for dig?

Modgang kan jo være ret mange ting, men sygdom, økonomisk ruin, skilsmisse, stress o.a. er jo ret voldsomme begivenheder for de fleste mennesker, og i dag er der ikke ret mange, der bliver forskånet for den form for modgang! – Hvis man så ikke har mulighed for at få hjælp til at tackle alle sine problemer, ja, man er måske heller ikke selv for god til at spørge om hjælp, ja, så kan en af disse former for modgang blive en voldsom udfordring for den enkelte og hans eller hendes familie og nærmeste omgivelser!

Stresser du dig selv, kan det ende med skilsmisse, eller det, der er endnu værre!

Hvis du stresser dig selv – OG – dine omgivelser på grund af din modgang, det være sig økonomiske problemer eller problemer på arbejdet, såsom for voldsomt arbejdspres, “trælse” kolleger eller chefer, så kan det i yderste konsekvens ende med skilsmisse, alvorlig sygdom, og hvis det udarter sig, ender mange desværre med at tage deres eget liv, da de slet ikke kan klare den modgang, de er udsat for.

Få hjælp til at tackle din modgang!

Så få hjælp til at tackle din modgang/dine problemer, inden det accellerer så langt ud, at du ikke længere kan styre det! Der er mange former for hjælp at få, både læger, alternative behandlere, naboer og venner og selvfølgelig familie! –  Så sørg for at få hjælp, du finder måske ud af, at så er problemerne heller ikke større, eller at det er muligt at løse dem. Det er bare om at få lukket op overfor et andet menneske, det være sig naboer, venner, familie eller en eller anden behandler.- Du vil, måske, så opdage, at dine problemer KAN løses, og at det ikke er modgang, men udfordringer, du er udsat for!

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *