Snowboarder

Mænd har da også problemer, og ikke kun med kvinder!

Har mænd også problemer, eller er det kun kvinder, der har eneret på det?

Hvad mener mænd egentlig?

Ofte forestiller man sig ikke, at mænd har væsentlige problemer; de gør i hvert fald ikke så meget opmærksom på dem, ikke alle mænd i hvert fald!:):) – Mange mænd giver ikke så meget udtryk for, hvad de føler. Men man skal ikke tage fejl, de fleste mænd føler bare ikke, at man behøver at gå og ” skilte” med sine følelser. De synes, det er helt OK,  at kvinder formår at fortælle, hvad de mener, men det er at gå lidt for tæt på dem, at forvente, at de skal give udtryk for, hvad de SELV mener!!!

Tankelæser.

Sjovt nok, så er det begyndt mere og mere at gå op for mænd, at de selv skal “lidt mere på banen”! – De føler, at de skal være tankelæsere overfor kvinder, og det forventer kvinderne nok også ofte at, mænd er, men det gælder nu lige så tit den modsatte vej! Men mange mænd ER ved at være klar over, at det KAN være farligt at gå og lukke sine følelser inde, og at det ikke bare er en ” kvindeting” at fortælle om sine følelser og tanker! – Man er nødt til at få bearbejdet sine problemer, inden det sætter sig til stress, smerter eller sygdom! ( Smerter behøver ikke nødvendigvis st skyldes sygdom; det er ofte kroppens signal til at få det enkelte menneske til at forstå, at der er et eller andet galt, man burde få set på)!

Yngre generation

Det er ligesom om, der er sket noget med den yngre generation; det er LIDT lettere at få unge og yngre mænd til at sige, hvordan de EGENTLIG har det. – Men disse unge mænd har også, som regel da, fået en HELT anden opdragelse end de tidligere generationer! Og det er sandelig dejligt, for det gælder jo for ALLE mennesker, at hvert enkelt menneske har sine problemer og MÅSKE går de der foruden med indestængte følelser, som jo ikke gør tilværelsen lettere for det enkelte menneske.

Lyt til kroppen!

Når man spørger mange mænd, og her gælder det igen især den lidt ældre generation, at de SLET ikke er i ” kontakt” med deres egen krop! – De har simpelt hen ” lukket af” for deres følelser, især hvis de bærer på meget tunge problemer. – Det vil gøre ALT for ondt i sjælen at lukke op for deres følelser, og derfor har mange lukket helt af til deres indre. I stedet for kæmper rigtig mange mennesker, både mænd (OG kvinder!) med, til tider voldsomme smerter, forskellige steder i kroppen, uden at de gør sig det klart, at det kan have noget at gøre med alle de følelser, de ikke giver udtryk for. Problemet i denne sammenhæng er også, at rigtig mange mænd venter ALT for længe med at få gjort noget ved det, enten at gå til en eller anden form for behandler eller at gå til deres læge. – Mange mennesker er slet ikke klar over, at indestængte/tilbageholdte følelser i sidste ende kan ende op med at sætte sig til alvorlig sygdom!

Selvværd.

Ofte handler det også om, at selvom mænd gerne vil virke stærke og vise, at de kan klare alt ( “rigtige mænd græder ikke”! sagde man tidligere til små drenge), hvilket er noget værre vrøvl, men det ligger mange mænd desværre under for stadigvæk.  Så er det bedre at gå med problemerne selv, ofte til de er blevet HELT uoverskuelige. Tidligere var det så også sådan – ja, det er jo nok sådan stadigvæk i nogle tilfælde; i hvert fald udadtil: ” Hun får ret, og jeg får ro!” – Dette er langt lettere, tror mænd da, end i stedet for at sige fra og sige, hvad man i virkeligheden mener, og hvordan man har det med tingene!

Vold!

Når mænd griber til vold, skyldes det, uden at skulle generalisere, også ofte frustrationer over ikke at kunne få sagt på en ordentlig måde, hvad man egentlig gerne ville sige. – Så løber følelserne i stedet af med dem. – Men man kan i denne sammenhæng ikke se bort fra, at der også findes mange kvinder (!) der kan finde på at være voldelige overfor deres mænd!!!

 

Humor!

I stedet for  at komme frem med, hvad de går og spekulerer på, især, når de er sammen med andre mænd, så bruger mænd i stedet humor og laver jokes ud af deres problemer! Man kan da ikke bare sådan fortælle, hvordan man egentlig har det, og hvad man går og tumler med? Så er det langt lettere at komme med en eller anden form for joke, især, hvis man føler, at nu kommer det lige LIDT for tæt på de egentlige følelser og problemer!

 

Lad nu mænd komme på banen!

Nu er det så bare op til kvinderne at LADE mændene “komme til orde” og komme frem med, hvad de går og spekulerer på! Men de fleste kvinder VIL også rigtigt gerne have at vide, hvad deres mænd går og tumler med, så de ikke – længere – skal føle sig som tankelæsere!!!!!:):)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *