Lever du også bag en maske?

Tager du maske på?

Vi er mange, der “tager en maske på”, når vi er sammen med andre mennesker! Men hvorfor gør vi egentlig det? Er der noget, vi er bange for?  – Er der noget, vi ikke tør stå ved? – Hvorfor er vi ofte så angst for, at andre mennesker skal se, hvem vi egentlig er, hvad vi består af? Føler vi, vi har noget, vi er nødt til at skjule, noget andre ikke vil bryde sig om at se, eller er det fordi, vi er ALT for blufærdige til, at andre skal vide, hvad vi føler og tænker.  –  Måske er vi bange for, at andre mennesker slet ikke gider at vide, hvad vi består af, hvad vi tænker og føler. Hvordan vi i det hele taget lever vort liv!?

Skuffelser

Ofte er det skuffelser tidligere i livet, der gør, at mange senere foretrækker at “skjule sig”, så de er sikker på, at andre ikke kan såre  dem igen! – Børn, der ofte er blevet afvist af forældre og andre voksne, hvor de ikke føler sig hørt eller forstået, skjuler sig også derefter bag en maske. Bliver de spurgt hvorfor, kan de ikke altid forklare det, men ved en nærmere snak, finder evt. pædagoger eller behandlere hurgtigt ud af, hvorfor børn eller unge, der kan virke hårde og afvisende, “blot” skjuler sig bag den afvisende/hårde maske for at beskytte sig selv mod flere afvisninger eller manglende forståelse for deres ofte “mærkelige” opførsel. Denne “mærkelige” opførsel har ofte med alderen at gøre.

Børn i børnehaven

Børn, der får problemer i skolen eller børnehaven, helt ned til små børn, der måske har taget en sur og afvisende maske på, har ofte været udsat for skuffelser fra enten deres kammerater, lærere eller de føler sig måske svigtet af deres forældre. Det kan være i forbindelse med eksempelvis skilsmisse, hvor mange børn føler, det måske er deres “skyld”, at forældrene blev skilt. – I mange tilfælde synes børnene, at den ene forældre ikke tager sig nok tid til dem siden skislmissen ( det er jo så heller ikke sikkert, de gør), og så kommer problemerne. – Men kunne børnene så bare komme ud  med problemerne ved, at de siger, hvordan de føler. Men i stedet er det “lettere” at skjule sig bag en maske, hvorefter de så ofte, hvis de ikke har meget forstående forældre, der kender deres barn så godt, at de kan se, der er noget helt galt, hvis deres barn, der ellers har været et mildt og glad barn, pludselig har en hård og afvisende maske på, kan børnene få problemer med omgivelserne!

Venner

Teenageren

Teenageren, aner ofte ikke, hvorfor der sker alt det mærkelige i deres krop. De ønsker at frigøre sig, og samtidig ønsker de stadig at vedblive at være barn. – Rigtig mange teenagere får i den alder problemer med far eller mor eller andre, da de netop skjuler sig bag en lidt afvisende maske, helt klart også der for at beskytte sig selv, da de mange gange ikke føler sig forstået af de voksne. – De glemmer – og det gør de voksne også af og til – at deres forældre altså SELV har været teenagere en gang, så de skjuler sig igen bag en maske, da det føles langt lettere, selvom de måske får ufred og problemer ud af det. Teenageren er i gang med en vigtig udviklingsproces, og hvis bare omgivelserne forstår at lade dem gennemleve den med den forståelse, det kræver fra den voksne, og der ikke er yderligere problemer, så ” går det , som regel, over igen” – Men desværre fortsætter rigtig mange at have problemer, da det ikke bare, for dem, var noget, der skulle “gå over”! – Deres opførsel skyldtes helt andre problemer end bare “teenage nykker”!

Det er bare SÅ vigtigt at få lov at hjælpe disse børn og unge, der måtte brug for det, så de får en meget lettere “gang” på Jorden.

Gemmer du dig også bag en maske? – Hvorfor?

 

3 kommentarer til “Lever du også bag en maske?”

 1. Læste med interesse din artikel og synes at der er noget vigtigt i det fakrum, at afsløre at vi er mange, der går rundt med en maske. En slags usikkerhed og skuffelse fra tidligere oplevelser, der har skabt utryghed ved den identitet vi burde acceptere og være stolte af. Derfor undrer det mig, at de reklsmer der popper op parallellt med din artikel, er typiske “du kan se bedre ud” “du bliver smukkere uden bumser og med hvidere tænder…fjern appelsinhud, find dig en mand”…MEEN, det smukke sidder ikke i at investere i overfaldisk succes!!! Det er vigtigt, at hermed signalere at værdier kommer indefra! Desværre tabte jeg lidt i essencen i dit indhold, da jeg så de reklamer. Kan se, at din mening er god nok, men som et reflekterende mennske, må jeg bare udtale min mening! Håber du har held med det du skriver og tænker. Der er mange, der har brug for et knus, et par kloge ord, lidt opbakning og et varmt hjerte i nærheden!
  Med venlig hilsen Lorna <3

  1. Hej Lorna!

   Det er dejligt med feedback; og jeg er enig med dig og har derfor valgt at flytte reklamerne ned i bunden af artiklerne i stedet for!

   Mange hilsener
   Betty

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *