Hvor er du dejlig!

HjælpsomhedHvor er du dejlig!

Hvor længe er det siden, du har sagt dette til en anden person – OG ment det? – Vi mennesker er ofte alt for blufærdige/ generte til at huske at få sagt det pæne, vi reelt mener om vore medmennesker! – Vi synes ofte, at det kan man da ikke sige, og hvad vil den anden person ikke sige. – For det drejer sig jo ikke bare om en mand/kone/kæreste eller børn! Man kan jo også synes, at en veninde eller ven er dejlig, men siger vi det til dem? – ALT for ofte får vi det ikke gjort, og det er virkelig en skam, for det er jo sådanne tilkendegivelser, der virkelig gør livet værd at leve! At nogen kan li` een og at de siger det!:)

Men både formår vi ofte ikke selv at sige det til andre mennesker, men hvordan har vi det med at modtage en sådan tilkendegivelse? – Så bliver man jo også selv ofte genert og formår slet ikke at tage imod en sådan tilkendegivelse! Men hvorfor mon? Er det opdragelsen, er det vores medfødte generthed, eller  er det vores dårlige selvværd?

I det hele taget er vores møde med andre mennesker væsentlig anderledes her i Norden fremfor på mere sydlige himmelstrøg! Hvis vi eksempelvis her i Danmark møder et menneske første gang, virker det, som regel, ret grænseoverskridende, hvis man modtager vedkommende med et knus. – Hvorimod på de sydlige himmelstrøg er det ofte en direkte fornærmelse, hvis man blot giver et andet menneske hånden og byder velkommen, uanset at velkomsten er aldrig så velment!

Men det handler også, foruden kulturforskelle om, at mange mennesker, i Danmark og i mange andre lande, lige siden barnsben har fået at vide, at man ikke skal komme for tæt på, og mange har desuden fået at vide, at de ikke dur til noget, og den manglende følelse af at være noget værd gør jo også, at  mange har yderst svært ved at tro på, at nogen nogensinde skulle synes, at de er dejlig, er “noget værd”! Derfor er der også rigtig mange, både børn og voksne, der er udsat for mobning, da de ligesom ikke er vant til at tro på, at de er noget værd, er dejlig, så de formår ikke at sige fra overfor “mobberne”! – Så komme så langt, at de overhovedet kunne tro på, at nogen ville modtage et varmt og dejligt knus fra dem, og langt mindre give dem et, det er der, desværre rigtig mange mennesker, der ikke har mulighed for!

Men få hjælp ved en af de mange behandlere, der findes rundt omkring i landet til at få det godt med dig selv! – Livet er for kostbart og for kort til ikke at vide, at man bare er dejlig og værd at elske og selv have en anden, enten ven, veninde, kæreste eller barn at elske!

 

1 kommentar til “Hvor er du dejlig!”

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *