Hvem er du loyal overfor?

Hvem er du loyal overfor?

Hvad forbinder du med ordet loyalitet? – Og hvem er du mest loyal overfor? Dig selv, din partner, omgivelserne, eller hvem er du i det hele taget loyal overfor?

Familien

I rigtig mange tilfælde rækker loyalitet ALT for langt! – I ægteskaber med vold og druk er modparten også ofte alt for loyal; dette kan så også skyldes angst for konsekvenserne, hvis man fortæller andre, det være sig venner, familie eller myndigheder om, hvad der egentlig foregår i familien.  – Lige så slemt er det med misbrugte børn og unge; deres loyalitet rækker LANGT ud over alle grænser, så de fortæller yderst sjældent til andre, hvad der foregår i hjemmet! – Ofte er disse børn så også blevet truet til tavshed; “hvis du siger noget til Mor eller den eller den, så sker der……..!”  – Så af ren angst for at tingene skal blive værre, så vælger børnene/de unge, at være loyal overfor misbrugeren!

Arbejdsgiveren

I en arbejdsgiver situation forventes det også, at du er loyal overfor din arbejdsgiver! – At være loyal er også lig med at have tavshedspligt!

Vennekredsen

Men dine venner og familie er det også en rigtig god ting at være loyal overfor. – Når man er sammen med den ene i familien eller i vennekredsen, bør man også være loyal overfor de andre familiemedlemmer eller eventuelle fælles venner! – Man taler pænt om dem. Et gammelt japansk ordsprog siger, blandt andet, : “Har du ikke noget pænt at sige om et andet menneske, så lad være med at sige noget!” – Der er rigtig mange, der kunne lære noget af dette ordsprog, men hvor er det rigtigt; vær loyal og ti stille, hvis man ikke har noget pænt at sige!:) Dette vedrører “kun” almindelig “sladder”, for hvor der er brug for, at andre skal have hjælp, eller hvis man bliver vidne til misbrug, omsorgssvigt eller vold, så har man ligefrem pligt til at fortælle om det på rette sted, til rette myndighed! – Man kan ikke i dette tilfælde være loyal, og så dog, man er jo loyal overfor den eller de mennesker, der bliver svigtet; så det kan i virkeligheden godt være svært at tolke ordet loyal!

Dig selv  og dit eget velbefindende.

Men i den sidste ende skylder du altså dig selv at være loyal overfor dig selv! – Du skal behandle dig selv pænt, tale pænt til dig selv og ikke mindst OM dig selv, dette er også at være loyal! Det fører, endnu en gang, til et bedre selvværd, hvis man altid bliver behandlet pænt/talt pænt til! – Desuden; hvis du ikke er loyal overfor dig selv, hvordan kan du så forvente, at andre skal være det overfor dig?

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *