Humor – hvordan har du det med det?

Humor?

Humor – hvordan har du det  med humor?? Er du en af dem, der kan se det morsomme i de fleste situationer?Hvor ofte ler du? Hvor ofte finder du noget at grine af? Og ikke mindst, kan du grine af dig selv? Mennesker med en god humor har et godt energiflow gennem kroppen, hvilket er endda meget sundt!

Hvordan er din humor? Er den sort, så du bare elsker den helt grove, groteske humor. Eller kan du bedst lide den lidt underspillede humor, hvor det faktisk tit er dine egne tanker, der “kører videre” enten med den lidt “spidse” humor eller med den lidt sjofle af slagsen? Mange mennesker kan ikke udstå “stand up komik” og andre sværger til dette. Der findes ret mange gode komikere. I “gamle” dage fandtes der jo både Dirch Passer, Keld Petersen og flere andre. Men der findes sandelig også mange gode komikere i dag. Der er ret mange revyer rundt omkring i landet. En af de meste kendte er jo nok Cirkusrevyen, hvor Lisbeth Dahl har været inskruktør i temmelig mange år. Lisbeth Dahl er, sammen med Ulf Piilgaard, en af revyens bærende kræfter sammen med yngre navne som  bl.a. Ditte Hansen  – Cirkusrevyen er kendt for sin dagsaktuelle humor, hvor særlig de kendte politikere o.a. bliver “spiddet” med en skarp form for humor, nok snarere satire, men altid med et kærligt strejf. Den slags humor har mange tilhængere og Cirkusrevyen spiller altid for fulde huse.

Humor er en rigtig vigtig evne at besidde, da, som tidligere nævnt, de mennesker, der har en god humor,også har et bedre energiflow i kroppen. Dette beskytter også mod sygdomme og mange andre gener. Ikke for at postulere, at har man en god humor,bliver man ikke syg, men sygdomme sætter sig ikke så let, og man får en smule lettere ved at “overvinde” daglige gener og skavanker ved hjælp af en god humor!

Mange har måske en god humor,men har været igennem ret mange ting, og trænger så måske til lidt hjælp til at få “rettet op” på sit psykiske velbefindende, og det findes der mange behandlere, der kan hjælpe med, både med kognitiv samtale, hypnose, stressbehandling o.a

Mange mennesker med smerter eller forskellige former for handicaps har ofte en meget grotesk form for humor. Det er en form for overlevelse/beskyttelse. Disse mennesker holder sig selv oppe ved hjælp af humor, da tilværelsen ellers først kan blive helt uoverskuelig, hvis der ikke er humor med ind over.

Mennesker, der plejer og hjælper meget plejekrævende mennesker, er også ofte nødt til at bevare deres eget psykiske velbefindende ved hjælp af humor. Det er meget krævende altid at være den “givende”, selvom de, i de fleste tilfælde, også får ret meget igen ved at se glæden i øjnene på dem, de skal hjælpe. Men ofte kan det være svært at blive ved med at bevare gejsten, så ved hjælp af et godt humør og en god humor så bliver tilværelsen lidt lettere for alle parter.

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *