Angst for kritik Enosiofobi

Angst for kritik Enosiofobi

Mange mennesker lider af Enosiofobi og føler sig ikke tilstrækkelige eller gode nok i det daglige.

Men hvem skal bedømme, hvem der er “god nok”, og hvem der er “ikke god nok” ? Hvornår ER vi egentlig gode nok?

Angst for kritik Enosiofobi kan ende med at give mange forskelligartede problemer!

Ligeledes kan man udvikle Atychifobi, der er lig med angst for at fejle.

Hvad er det, vi går og gør ved hinanden? Rigtig mange mennesker føler hele tiden, at de skal leve op til “et eller andet” for at andre mennesker kan lide dem! Men hvorfor ER det så vigtigt, hvad andre mener om os?

Vi er, desværre, ret mange mennesker, der lever som “tilpassede” mennesker. Et “tilpasset” menneske ser først og fremmest ud på omgivelserne for at se, hvad disse forventer af personen = man “tilpasser” sig omgivelsernes forventninger!

Tilpasset menneske

Som lille barn var man vant til at holde øje med, om far eller mor (eller andre) var “tilfredse” med, hvordan man var, hvad man lavede. Man blev simpelthen opdraget til “tilpasning”. “Hvis du ikke gør, som jeg siger, så kan jeg ikke lide dig, så bliver jeg vred! – Vent bare til Far eller Mor kommer hjem! Så vil du blive klar over, at det er “forkert”, sådan som du har opført dig! Igen Ikke go`nok. = Angst for kritik Enosiofobi

Barnet skulle hele tiden leve op til noget, desværre ofte følger det menneske altid, med mindre, der bliver arbejdet med det; Man kan gå i terapi under diverse former; man kan selv blive bevidst om det via diverse uddannelser, og efterhånden få arbejdet med sig selv af den ene eller anden vej.

Der findes mange forskellige symptomer på, at man er et “tilpasset” menneske.

Man har ofte spændinger alle vegne ( spændinger kan selvfølgelig også skyldes forkerte arbejdsstillinger, men ofte er det desværre noget helt andet, der gør sig gældende). Man har tit ondt i maven uden påviselig grund, ofte hovedpine. Man bliver let stresset, får hævelser i leddene = ophobning af affaldsstoffer. Ja, der er rigtig mange forskellige symptomer. Desværre kan der også forekomme mere alvorlige sygdomme.

ALLE sygdomme og symptomer i det hele taget, er et signal til os fra kroppen om, at der er noget, vi trænger til at se på i vort liv!

Man kan få hjælp til at få det bedre rigtig mange steder, både i det “etablerede” sundhedssystem, som i langt højere grad i dag end tidligere, er bevidst om, at psyken og fysikken hænger uløseligt sammen.

“Alternative” behandlere arbejder alle med både psyken og fysikken.

Der findes psykoterapeuter, coaches,healingsmassører, TFT behandlere, kinesiologer, stressbehandlere og mange andre behandlingsformer.

2 kommentarer til “Angst for kritik Enosiofobi”

  1. jeanie jensen

    jeg er en kvinde som fylder 50 i år og har været sygemeldt siden 2006
    jeg tænker hvorfor er der ingen psykiater eller psykolog som har forbundet mit til passede, artige pige med enosiofobi. Er dette en officiel diagnose?

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *