Eksamensangst

Eksamensangst Testafobi

Eksamensangst kan være mange ting. Det kan gælde i forbindelse med eksamen i folkeskolen, gymnasiet, universitetet, men også i mange andre sammenhænge.

For eksempel når man skal op til køreprøve eller man skal deltage i en eller anden form for konkurrence i det hele taget.

Ligeledes har mange foredragsholdere også store problemer, især selvfølgelig de første gange.

Skuespillere kan ligeledes blive ramt af en voldsom sceneskræk.

Eksamensangst kaldes også Testafobi

 

Dette gælder både forholdsvis ukendte og meget kendte skuespillere. En skuespiller som Dirch Passer led også af en voldsom sceneskræk, som jo er det samme som Eksamensangst Testafobi. Selve det at skulle stå overfor et publikum, som jo da elsker en, men som jo så også forventer, at man yder mindst det samme som sidste gang, man var på scenen; det gør, at man bare VIL yde en præstation, som er MINDST lige så god som sidste gang!

Alle mennesker,men især også skuespillere, og andre kendte personer, kan ligeledes udvikle

Katagelofibi, der er det samme som angst for at blive til grin.

Garvede skuespillere, som aldrig har haft problemer, kan lige pludselig “ud af den blå luft” få problemer med at stå på en scene. Der behøver ikke at være en påviselig grund, og i mange tilfælde er det også “kun” sommerfugle i maven op til en premiere. Men mange skuespillere har været nødt til at opgive deres erhverv, eller i bedste fald “nøjes” med at indspille film, så de ikke skal ind og præstere på en scene hver aften!

Eksamensangst/Testafobi fremkommer alle steder, hvor der skal præsteres/ydes noget. Det gælder såvel sangere, balletdansere, og ikke mindst sportsudøvere på topplan. Prøv at forestille dig, hvis sportsudøvere, efter lang tids forberedelse, ikke rammer den “rigtige” dag, eller håndbold- og fodboldspillere, hvor alle forventer, at de må da spille lige så fantastisk, som sidste gang, og så ved spillerne, at publikum bliver skuffet, hvis de ikke yder det, der forventes af dem. Desuden er der rigtig mange penge involveret i topidræt!

Den samme angst/frygt kan ramme “almindelige” mennesker, der skal til eksamen eller holde et foredrag.

Eksamensangst
Eksamensangst

Mange unge mennesker føler sig i dag så presset, både i dagligdagen, men især op til eksamen, hvor de føler en så voldsom Eksamensangst Testafobi, at de er nødt til at tage beroligende medicin, i værste fald “lykkepiller” for at de kan leve op til de krav, både omgivelserne og ikke mindst de unge mennesker stiller til sig selv. Det er desværre blevet ret almindeligt blandt de unge mennesker i dagens samfund at stille voldosmme krav sig selv, ligeledes føler de også hele tiden, at de skal “leve op til” omgivelsernes krav.

Der findes mange forskellige behandlingsformer, der kan hjælpe på Eksamensangst Testafobi,  uden brug af beroligende midler, såsom Lykkepiller.

Der kan både være tale om Hypnose, TFT, Kognitiv samtale, Kinesiologi, Visualisering, Klapmetoden, Samtale og mange andre behandlingsformer.

Disse behandlingsformer vil også have en fremragende virkning på Sceneskræk, som jo er det samme som Eksamensangst Testafobi.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *